top of page

פגישה ראשונה עם הפונדקאית

אתם לפני הפגישה הראשונה שלכם עם האישה שהולכת להיות החלק אולי הכי חשוב בתהליך - הפונדקאית. מדובר במפגש משמעותי, אבן דרך לקשר שאולי ימשך שנים אחרי הלידה, וחלק חשוב בסיפור שתחלקו עם הילדים. מתרגשים? מלאים בחששות ובחוסר בטחון? אולי יעזור לכם לדעת שגם הן, שיושבות מול המסך מעבר לים או בדרך למקום המפגש, חוות את אותן התחושות בדיוק. תהליך האישור הוא הדדי, ולכן כולם קצת משקשקים לפני הפגישה הראשונה. זה הזמן לנשום עמוק, לשתות שלוק מים ולזכור שכולם עוברים את השלב הזה. הנה כמה טיפים שיקלו על החוויה הראשונית והמיוחדת הזאת.


נעים להכיר המפגש או פגישת ה-ZOOM הראשונה נועדה להיכרות, לאמירת שלום מחוייכת וליצירת אמון הדדי. אפשר להעלות נושא או שניים שיותר חשובים עבורכם, אבל מומלץ לא להוציא את החוזה המשפטי מהמגירה. זה הזמן לבדוק את הכימיה ביניכם ולהרגיש את הצד השני, ממש כמו בדייט ראשון. הבדלים תרבותיים אנחנו הישראלים פטפטנים, חמים, מדברים עם הידיים ולא מסתירים את הרגשות שלנו. יכול להיות שתכירו מישהי שתעלה על הגל ותתחבר אליכם מיד, ויכול להיות שיקח לה קצת זמן. לא לשכוח שהמנטליות שונה, אז לא להבהל אם השיחה קצת נתקעת. נציגת הסוכנות מלווה אתכם לאורך המפגש ומתורגלת "להציל את המצב". תתניעו את השיחה בכך שתספרו על עצמכם, ותרגישו חופשי להוסיף פרטים מעבר למקום עבודה וגיל: הסדרה האהובה עליכם בנטפליקס, תחביבים, דברים שאתם אוהבים לעשות ביחד, מי הבשלן בבית, כמה מילים על המשפחה המורחבת וכו'. תנו לה להרגיש בנוח לשאול אתכם שאלות. תקשורת חיובית בדיוק כמו בדייט ראשון, במהרה השיחה תגיע לשלב בו היא מדברת ומספרת על עצמה. כדאי להכין מראש מס' שאלות שיעזרו לה להבין שאתם באמת מתעניינים בה ומעריכים את חלקה בתהליך. שאלות קלילות ונעימות הנשאלות בנימוס וממקום חיובי שיעזרו לה לפטפט אתכם בצורה שוטפת. תוכלו לשאול איך היא מעבירה את שעות הפנאי, או להתייחס למשהו מיוחד ששמתם לב אליו בפרופיל שלה. הכרת תודה הפונדקאית היא משחקת תפקיד מאד חשוב ביצירת התא המשפחתי שלכם. אומנם היא מקבלת פיצוי כספי, אך מרביתן המוחלט עושות זאת לא פחות גם מתחושת שליחות. הן תעבורנה אינספור אבחונים, זריקות, תרופות ובדיקות רפואיות, בדיקות רקע וביקורי בית, נסיעות רבות, מתחים ולחצים וההריון הוא מסע ארוך ומתאגר. חשוב להכיר בכך, להודות לה בשיחה, להדגיש כמה היא ומשפחתה משמעותיות וחשובות לכם בתהליך. ועוד כמה מילים... הפונדקאית ואתם קשורים זה בזה לתקופה ארוכה והשיחה הראשונה היא הזדמנות מצויינת להרחיב מעט יותר ולהבין אחד את תפיסת העולם של השני.

  • שאלו אותה מה גרם לה לרצות להיות פונדקאית ומה הוביל אותה להחלטה המיוחדת הזאת. האם היא מכירה נשים נוספות שעברו או עוברות חוויה דומה? האם היא מקבלת את תמיכת חבריה הקרובים?


  • נסו להבין בעדינות איך בן הזוג והמשפחה המורחבת מקבלים את ההחלטה, והאם הם מספקים לה רשת תמיכה. במידה ובן הזוג משתתף במפגש, הרגישו חופשי לשלב אותו בשיחה ולשאול אותו שאלות באופן ישיר. הקשר החברי איתו חשוב מאוד.


  • גלו התעניינות כנה בילדים שלה, בתחביבים שלהם, בחיי היום יום המשפחתיים. סמול טוק קטן על חגים, ארוחות משפחתיות, חוגים ובילויים משפחתיים הם הבעת עניין קטנה שתראה לה שאתם רואים בה חלק חשוב וחיוני, ולא אישה אקראית עבורכם.

  • כדאי לנסות להבין כבר לפני השיחה מה רמת הקשר שאתם רוצים מול הפונדקאית לאורך הדרך. התייעצו עם חברות, אמהות וזוגות שעברו את התהליך בעצמם ובשיחה הראשונה נסו לתאם ציפיות לגבי רמת המעורבות ההדדית במהלך ההריון. ייתכן והיא מצפה לקשר יומיומי כשלכם מתאים פעם בשבוע. יכול להיות שהיא רואה ביצירת קשר חם והדוק חלק מהתהליך ואולי דווקא מתאים לה קצת דיסטנס. התחושות של כל הצדדים לגיטימיות, וחשוב להבין אותן בשלב מוקדם.


  • בין אם זה תהליך ראשון או שני עבורה, הפונדקאית שלכם כבר עברה לפחות הריון אחד. שאלו אותה כיצד עברה עליה החוויה והאם הסיקה מסקנות מההריון הראשון שיכולות לסייע לה בתהליך. במידה ומדובר בתהליך פונדקאות שני התייחסו גם לחוויה שעברה בפעם הקודמת ואילו דברים הפריעו לה או שמחו אותה בתקשורת מול ההורים המיועדים.

אל תעשה אנחנו ממליצים לשאול ולהביע עניין, אך לא לראיין או לחקור יתר על המידה. לדעת מתי להפסיק כי תהיינה עוד שיחות בעתיד. חשוב לזכור- אופי השיח הישראלי הוא ישיר וחסר פילטרים. האמריקאים יכולים להיות שונים מאוד, ולעיתים מנומסים מדי, עד כדי כך שקשה להבין מה הם באמת מרגישים. בכל מקרה של ספק התייעצו עם המרפאה/סוכנות הפונדקאות. כלל זה תקף גם מעבר לפגישה הראשונה. שתפו את המחלקה הישראלית והסוכנות בכל חשש או ספק לגבי התקשורת הבריאה מול הפונדקאית. אפשר לפתור הכל! השיחה יכולה להיות מעמד מרגש, ואם נוצרת כימיה תחושת ההקלה היא גדולה. עם זאת, כדאי להמנע מהבטחות והתחייבויות שיצופו במסגרת ההתרגשות. תהיו עצמכם, תהנו מהרגע הזה ותנו לדברים להתרחש בטבעיות. אומנם מומלץ לא להעלות נושאים משפטיים מורכבים שיכולים לחכות לשיחות הבאות, אבל כן כדאי לדבר על החלטות בהריון, כפי שראיתם כבר בפרופיל הפונדקאית (הפסקות הריון, השהות בחדר הלידה, תאומים/יחיד וכו'). זכרו - זהו לא ההריון הראשון של הפונדקאית, והנסיון שלה הוא בדיוק מה שיכול לעזור לכם להבין אחד השני טוב יותר.



71 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page